Viljandimaa inimeste arv kahaneb endist viisi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: montaaž

Majanduslangusest tingitud töökohtade nappuse tõttu on Viljandimaa jäänud sel aastal veel poole tuhande elaniku võrra vaesemaks, sest inimesed lahkuvad siit uue töö jahile.


«Kui heal ajal tulevad töökohad inimese juurde, siis raskel ajal liiguvad inimesed töö järele,» nentis sihtasutuse Viljandimaa Arenduskeskus juhataja Urmas Tuuleveski.

Maakonna elanike arvu vähenemise peapõhjuseks nimetaski Tuuleveski seda, et suured ettevõtted tegutsevad säästurežiimil ning palju inimesi on koondatud. «Loomulik iive polegi meil kõige hullem,» leidis ta. «Lahkuvad noored, kes tahavad end suurtes linnades proovile panna, ning inimesed, kes otsivad sobivat töökohta.»

Töötukassa Viljandimaa osakonna juhataja Merit Laane sõnul on väga paljud töötud valmis mujale kolima, kui vaid sobiva ameti leiaksid. «Eeskätt on valmis lahkuma noored, kel pole siin majapidamist,» selgitas ta. «Aga minna võivad ka vanemad inimesed, kes on lapsed juba suureks kasvatanud.»

See, et uus töökoht oleks praeguse kodu lähedal, on väga tähtis enamasti neile, kelle peres on väikesed lapsed. «Küll aga on ka sellistest peredest valmis mujale tööle minema isad,» täpsustas töötukassa juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles