Sportlasel seisab ees töine puhkus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vallast pärit suusataja Algo Kärbi olümpiahooajaks valmistumine sai tagasilöögi, sest valu tegev põlv vajab kirurgilist sekkumist.
Tarvastu vallast pärit suusataja Algo Kärbi olümpiahooajaks valmistumine sai tagasilöögi, sest valu tegev põlv vajab kirurgilist sekkumist. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tarvastu valla suusataja Algo Kärp astub täna arstikabinetti, sest vahetult enne olümpiahooaja algust seisab tal ees põlveoperatsioon.


Vasaku jala põlv on Kärbile juba pikemat aega häda teinud. Valu on püütud leevendada nii arstirohtude kui harjutustega, ent kahjuks tulutult.



«Pole midagi parata: et hooaega päästa, tuleb lõikusele minna. Kui hull lugu on, selgub täpsemalt siis, kui augud põlve on tehtud,» rääkis suusataja.



Operatsioon lööb senised treeningplaanid küll pea peale, kuid sellest loobumine oleks tähendanud edasise sportlasekarjääriga riskimist.


«Doktor Tein hindas võimalust, et valu ilma kirurgilise sekkumiseta taandub, viiele protsendile,» kõneles Kärp.



Kui hilissuvel läbi tehtud ravikuuri järel oli talle tundunud, et põlvevalu tasapisi taan­dub, siis hooaja esimese lumelaagri Austrias Ramsaus oli taas välja löönud häda ära rikkunud.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles