Oktoober toob endaga täiskasvanud õppija nädala

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu paaril varasemalgi aastal, tuleb Viljandimaale õpibuss. Sealt saab teavet ammutada 3. oktoobril.
Nii nagu paaril varasemalgi aastal, tuleb Viljandimaale õpibuss. Sealt saab teavet ammutada 3. oktoobril. Foto: Meelis Meilbaum («Virumaa Teataja»)

Oktoober toob endaga täiskasvanud õppija nädala, mille jooksul saavad huvilised osaleda loengutes, kaasa lüüa õpibussi tegevustes ning uurida koolitusosakute kasutamist.


Täiskasvanud õppija nädal (TÕN) kestab 2.—9. oktoobrini ning kannab järjekorranumbrit kaksteist.



TÕN-i Viljandimaa koordinaatori Tiiu Männiste sõnul on korraldusmeeskond arutanud, mis rolli see ettevõtmine praegu täidab.



«Üksteist aastat oleme propageerinud ideed, et tuleb järjepidevalt õppida. Nüüd on inimesed muutunud majandusolukorras aru saanud, et seda on tõepoolest vaja teha,» rääkis ta.



Männiste arvamust mööda on korraldajate ülesanne nüüd näidata, milliseid õppimisvõimalusi ja toetusi pakutakse, ning Viljandimaal püütaksegi seda teha.


Peaüritus keskendub ettevõtjatele



Viljandimaal kujuneb nädala peaürituseks infopäev, millel jagatakse ettevõtjatele teavet koolitusosakutest — Euroopa Liidu toetusest, mis annab paljudele võimaluse ennast täiendada.



«Oleme Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse inimestega jõudnud selgusele, et sellest toetusest teatakse vähe, kuigi see on väga operatiivne ja hea võimalus täiskasvanute koolitust rahastada,» kõneles Tiiu Männiste.



7. oktoobril kell 16.15 tutvustabki Viljandimaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Margot Meremaa klubis Puhas Kuld kõigile huvilistele koolitusosaku toetuse saamise võimalusi.



Enne teda, kell 15, esineb sealsamas majandusteadlane Andres Arrak, kes räägib teemal «Haridus ja tööturg».



Üritusel tunnustatakse ka Viljandimaa aasta õppijat, koolitajat ning koolitussõbralikku omavalitsust.



Aasta õppijaks valiti seekord osaühingu Sveba Dahlen tootmistehnik Raul Järve, kes on Viljandi ühendatud kutsekeskkooli täiend- ja ümberõppe osakonna kursustel käinud 2006. aastast.



Aasta koolitajaks osutus vabakutseline inglise keele õpetaja Enn Onni, kes keeletundide andmise kõrval küpsetab leiba, propageerib eestimaist toitu ning organiseerib elukvaliteedi parandamiseks mõttetalguid.



Aasta koolitussõbralik omavalitsus on Tarvastu vallavalitsus.



Tunnustamisüritusele järgneb Viljandimaa koolitajate tutvustus, kus iga soovija saab endale vajalikku infot küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles