Soojatootmine läks erafirmalt vallale

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani Halduse juhataja Aivar Veeperv lubas, et veel enne kütteperioodi algust saab soojatorustik korraliku
isolatsiooni.
Suure-Jaani Halduse juhataja Aivar Veeperv lubas, et veel enne kütteperioodi algust saab soojatorustik korraliku isolatsiooni. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna osaühing Vee-ekspert müüs mitmes Suure-Jaani valla suures külas sooja ja vett pakkuva osaühingu Suure-Jaani Sume majandusraskuste tõttu omavalitsusele kuuluvale Suure-Jaani Haldusele.


Suure-Jaani valla majandus- ja ehitusosakonna juhataja Are Aua oli tehingu üle õnnelik, öeldes, et tänu sellele võib vald pääseda suurtest sotsiaalsetest probleemidest.



«Kui nad oleksid keset talve pankroti tõttu lahkunud, oleks rahvas külmas ja janus olnud,» lausus ta.



Are Aua rääkis, et tegelikult tehti viga juba 2002. aastal, kui tollane Suure-Jaani vald müüs kogu piirkonnas tänavavalgustuse, prügimajanduse, elamuhalduse, vee, kanalisatsiooni ning sooja eest hoolitseva Suure-Jaani Sumeda pealinna Vee-eksperdile.



«Tallinna omanikud ei soovinud ettevõtet arendada, vaid ainult kasumit teenida. Investeeringuid nad ei teinud, lasksid asjadel laguneda,» kõneles Aua.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles