Talunikele demonstreeriti põllumajandustehnikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehed uudistasid tänavu juba viljalõikusel olnud kombaini.
Põllumehed uudistasid tänavu juba viljalõikusel olnud kombaini. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel korraldas mitme lääne firma põllumajandustehnikat vahendav aktsiaselts Konekesko Holstre lähedal Männi-Kasesalu talu nisupõllul Viljandimaa põllumeestele tehnika esitluspäeva. 


Talunikud nägid, kuidas töötab uus Claas Avero kombain ning Claasi ja Massey Fergussoni traktorite haakes olevad randaal, ketaskoorel ja pöördader. Neid oli näha põllul töötamas ja sai ka ise kätt proovida.

Konekesko Claasi tehnika tootejuht Marko Mirme ütles, et kombain on Männi-Kasesalu talu peremehe Paul Asu oma, põllutööriistadega traktorid aga sõitsid kohale mitmelt poolt Eestist.

«Paul Asu kombain Claas Avero pole veel seeriatootmiseski ja seda esitletakse põllumeestele alles novembris Hannoveri messil,» rääkis Marko Mirme.

Veidi üle kahe miljoni krooni maksva kombaini heeder on 4,9 meetrit lai, sellel on 200-hobujõuline mootor ning sellega saab põhu purustada ja vaalu lasta.

«See kombain sobib talunikele, kellel on kuni 300 hektarit maad teravilja all,» ütles Konekesko müügijuht Tiit Kurvits.

Paul Asu on kombainiga väga rahul. «Raha läks õigesse kohta,» ütles ta liisitud masina kohta. Eakas mees ise siiski rooli ei istu, umbes 120 hektari teravilja lõikamiseks on tal töömees.

Talunik lisas, et kombaini pakkusid talle firma esindajad ja et tema senine masin vajas põhjalikku remonti, otsustas ta selle üldse välja vahetada.

Tehnikat uudistama tulnud poolesaja põllumehe vahel loositi välja sõit Hannoveri põllumajandustehnika messile. Reisi võitis Kissamärdi talu peremees Väino Viidebaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles