August näitas keskmist ilmanägu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Lõikuskuu ilm millegi erilisega meelde ei jäänud ning õhutemperatuuri keskmine ja sademete hulk kujunesid tavapäraseks.


Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmavaatluste osakonna juhataja Miina Krabbi ütles, et augusti keskmine õhutemperatuur oli Viljandis 15,7 kraadi, mis kaldub keskmisest kõrvale vaid 0,3 pügala võrra. Aastakümnete vältel on lõikuskuu normiks saanud 15,4 kraadi.



Palavaim aeg sattus 10. augustile, kui Viljandis kerkis õhutemperatuur 25,6 kraadini. Mujal Eestis oli kõige palavam päev varem Pärnus, kus termomeeter näitas 25,9 kraadi.



Tänavu suvel õhutemperatuur üle 30 kraadi ei kerkinudki. Ametliku rekordina jäi kirja 19. juulil Pärnus mõõdetud 29,3 kraadi.



Augusti kõige madalama õhutemperatuuri, napi 2,7 soojapügalat mõõtis Eesti külmapealinna Jõgeva ilmajaam 21. kuupäeval. Samal ajal registreeris siinne ilmajaam Viljandi äärmuseks 5,1 kraadi.



Kõige tugevam tuuleiil küündis Viljandis läinud kuul 14,1 meetrini sekundis.


Kümne meetrini sekundis või üle selle ulatus tuule kiirus vaid viiel päeval.


Sademeid mõõtis Viljandi ilmajaam 92,5 millimeetrit, samal ajal kui norm olnuks 90 millimeetrit — seega kõigest 2,5 millimeetrit keskmisest teisiti.



Viljandi ilmajaama meteoroloog Ülle Murro täiendas, et augustis oli viiel päeval äikest, kuid rahet siinkandis ei tulnud. Esines ka udu ja hommikuti kastet.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles