Kasiinode uste sulgemine jätab kultuuri toetusrahast ilma

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuaris suleti Viljandis kasiino, mis asus Tartu tänava alguses. Augustis koliti aparaadid välja mängusaalist, mis oli Lossi ja Tartu tänava nurgal. Nüüd on linna peamisele äritänavale jäänud üks kasiino.
Tänavu jaanuaris suleti Viljandis kasiino, mis asus Tartu tänava alguses. Augustis koliti aparaadid välja mängusaalist, mis oli Lossi ja Tartu tänava nurgal. Nüüd on linna peamisele äritänavale jäänud üks kasiino. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis on suletud mitu mängukohta ja järele jäänud vaid üks, kiratseva kasiinoäri tõttu said abivajajad hasartmängumaksust augustis kaks korda vähem raha kui aasta tagasi.


«Kindlasti on see hea,» hindas kasiinode sulgemist ja sellega paratamatult kaasnevat hasartmängumaksuraha kokku kuivamist Viljandi linnavalitsuse liige Tauno Tuula. «Mina ei suitseta sellepärast, et Eesti kultuuri toetada. Samamoodi ei käida kasiinos selleks, et kultuuri aidata.»



Paar aastat tagasi pidas linnavalitsus just Tuula eestvõttel lahingut linnas tegutsevate kasiinodega. Toona tegutses kesklinna peatänaval kolm kasiinot ja tehti ettevalmistusi neljanda avamiseks.



Praegu on neid Viljandisse jäänud ainult üks. Selle viimane konkurent sulges uksed augusti algul. Admirali kasiino lahkumise põhjuseks on hiljuti muutunud hasartmänguseadus ning üldisest majandusolukorrast tingitud klientide nappus.



Ainsana linna jäänud kasiino Grand Prix’ omanik keeldus kommentaarist ning vastuseta jäi küsimus, kas ka see mängupõrgu mõtleb lahkumisele.



Hasartmängumaksu nõukogu esimehe Kaia Iva sõnul on eelarvest aastaga kadunud umbes pool raha. Kui eelmisel ja üle-eelmisel aastal sai nõukogu kultuuri, spordi ja sotsiaalvaldkonna toetuseks augustis jagada 5,3 miljonit krooni, siis tänavu oli see summa 2,6 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles