Toonekurg kukkus eramu aeda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly-Riin Teesalu tütrega
Merly-Riin Teesalu tütrega Foto: Madis Luik

Reedel kukkus Viljandis ühe Saare tänava eramu aeda toonekurg, kes enam lendu tõusta ei suutnud.


«Sakala» vihjeliinile teate edastanud Merly-Riin Teesalu jutustas, et kurg kukkus aeda õige lähedale seal toimetanud pereisale. «Lendu linnul enam tõusta ei õnnestunud, tundub, et tal on tiib viga saanud,» rääkis naine.

Pererahvas teavitas juhtunust keskkonnateenistust. «Viljandis niisuguste juhtumitega tegelev spetsialist ütles, et tuleb kohale esmaspäeval, abi lubasid anda aga Nigula looduskeskuse inimesed, kes loodetavasti täna kure enda hoole alla võtavad,» rääkis Merly-Riin Teesalu laupäeval.

Naise jutu järgi polnud muidu sõbraliku, kuid ehmunud linnu kinni püüdmine sugugi kerge ülesane. «Tükk aega ajasime teda naabritega taga.»

Mis linnuga täpsemalt juhtuda võis, ei osanud Merly-Riin Teesalu öelda. Ta oletas, et kurele võisid liiga teha varesed, sest tema kukkumise eel oli õhus olnud palju käratsevaid musti linde.

Laupäeva keskpäevaks polnud Nigula metsloomade taastuskeskuse inimsed veel Viljandisse jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles