Aastaid oodatud rajal algas ehitus

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid on uut terviseraja osa juba proovimas käinud ning tekitanud sinna rööpaid, kuhu kogunev vesi takistab ehituse kiiret jätkamist.
Ratturid on uut terviseraja osa juba proovimas käinud ning tekitanud sinna rööpaid, kuhu kogunev vesi takistab ehituse kiiret jätkamist. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aastaid oodatud Viljandi järve terviseraja puuduolev lõik on maha mõõdetud, kuid selle valmimisaeg sõltub ilmast, sest märjaga ehitaja sõnul tööd teha ei saa.


«Kui see oleks üksnes ehitaja teha, saaks rajalõik valmis mõne päevaga,» kinnitas töid tegeva osaühingu Avust juhatuse liige Hasso Arnim. «Paraku sõltuvad ehitustööd ilmast.»

Praeguseks on terviseraja puuduolev lõik maha märgitud, ette jäänud puud langetatud ja rajapõhi kooritud. Et tee tuleb viia läbi allikase piirkonna, on vaja oodata, kuni maapind kuivab.

Augusti algul alanud ehitus on jõudnud sellesse faasi, et trassi alus on maapinda sisse kooritud ning tuleb nüüd täita. Selleks tööks on vaja vähemalt nädala jagu kuivi päevi. «Sinna on vaja vedada päris palju põhjatäidet,» selgitas Arnim.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles