Tauno Tuula: Viljandi linna ettevõtete ja allasutuste juhid pole ka edaspidi karistamatud

, linnavalitsuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tuula.
Tauno Tuula. Foto: .

KAHJUKS OLEN olnud osaline ligikaudu kümne tippjuhi töölepingu lõpetamisel, neli neist on olnud Viljandile kuuluva või linna osalusega ettevõtte eesotsas. Ükski neist juhtumitest pole pälvinud nii suurt lehepinda kui Viljandimaa noortekeskuse juhi Kalvi Kantsiga töölepingu lõpetamine.


See tähendab minu arvates ainult ühte: valimisliit Kodune Viljandi soovib selle intsidendi oma valimisvankri ette rakendada. Seni on «Sakala» sellega kahjuks kaasa läinud.



IGA TÖÖLEPINGU lõpetamine on raske, sest selle otsuse taga on inimese edasine saatus. Säärane otsus on alati põhjuste põhjaliku kaalumise tulemus.


Noortekeskuse juhi tagasikutsumise korral väärib veel kord märkimist, et teda ei kutsunud tagasi Tauno Tuula ainuisikuliselt, vaid üldkoosolek, mille liige on 50 protsendi häältega ka omavalitsuste liidu tegevdirektor Reevo Maidla.



Otsus oli kaalutletud, põhjendatud ja ühehäälne. Sellele vaatamata on Viljandi kultuuri- ja spordikomisjoni asendusliige Jaak Allik ning Koduse Viljandi esimees Mart Salumäe ainult mind selle soorituse tegijaks tembeldanud.



MA EI HAKKA siinkohal enam noortekeskuse juhtumit arutama ega Jaak Alliku mõttetut juttu musta raha käitlemise tavadest kommenteerima, vaid kinnitan linnarahvale: Viljandile kuuluvate ja linna osalusega ettevõtete juhid jäävad ka edaspidi oma tööst ilma, kui ettevõttes pole dokumendid korras, kui seal käideldakse musta raha või kui ettevõtte juht ei tee juhtorganiga koostööd. Nii jääb sõltumata sellest, millisesse erakonda linna allasutuse juht kuulub.



Julgen seda kinnitada, sest Viljandis on palju otsustusvõimelisi ja põhimõttekindlaid inimesi, kes on saadetud niisuguste ettevõtete juhtorganitesse linna huve kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles