Noored viivad head mõtted linnavalitsusse

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noorte volikogu liige Ott Kukk (vasakult), spiiker Andra Kütt ja asespiiker Juhan-Mart Salumäe loodavad,
et linnakodanike ettepanekud jõuavad heade mõtete postkastide abil lihtsamini otsustajateni ning ükski
väärt idee ei lähe raisku.
Viljandi noorte volikogu liige Ott Kukk (vasakult), spiiker Andra Kütt ja asespiiker Juhan-Mart Salumäe loodavad, et linnakodanike ettepanekud jõuavad heade mõtete postkastide abil lihtsamini otsustajateni ning ükski väärt idee ei lähe raisku. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Septembri algul paigutatakse Viljandi noorte volikogu algatusel linna viis heade mõtete postkasti, kuhu inimesed saavad jätta head ideed, mõtted ja tähelepanekud.



Viljandi noorte volikogu spiikri Andra Küti jutu järgi tingis plaani tuua postkastid linnapilti asjaolu, et volikogu poole on oma tähelepanekute, küsimuste ja ideedega pöördunud palju noori, kellel on tihti raske aru saada, kus ja kellele oma mõtetest rääkida ning kust informatsiooni ja abi saada.



Noored soovivad astuda linnarahvale lähemale ja aidata neil asjaajamist kergendada.



«Teretulnud on kõik olulised tähelepanekud linnast, olgu need siis positiivsed või negatiivsed,» julgustas Kütt. «Muidugi on lisaks viljandlaste omadele oodatud ka linnakülaliste ettepanekud.»



Andra Küti jutu järgi pakkusid noorte volikogu liikmed haridusmessil osalenutele võimalust panna sedelitele kirja soovid linnavalitsusele. «Üllatavalt palju huvitavaid ideid laekus, näiteks leiti, et Viljandis võiks korraldada jaapani keele kursusi. Üks murelik linnakodanik juhtis tähelepanu, et avalikel üritustel on müratase liiga kõrge,» loetles Kütt.



Heade mõtete postkastid valmivad Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis. Neile pannakse Viljandi noorte volikogu logo ning kastide juures on olemas kirjutusvahend ja paber. Noorte volikogu liikmed võtavad oma ülesandeks kontrollida, kas postkastid on korras, ning hoolitseda, et nende juures oleks paberit ja pliiats. Postkaste tühjendatakse kord kuus.



Andra Kütt juhtis tähelepanu sellele, et kui inimene jätab postkasti kirja, peaks ta sinna ka oma kontaktandmed panema.



«Kui on olemas pöörduja kontaktandmed, saab teda teavitada, et tema kiri on kätte saadud ning kuhu ja kellele on tema idee edasi antud,» selgitas Kütt toimingute kulgu.



Kui inimene mingil põhjusel anonüümseks jääda soovib, ei pea kartma, et tema ettepanek jäetakse läbi vaatamata ja seda ei võeta arutusele vaid seetõttu, et sellel pole algataja nime juures. Siiski on ka selline postkasti sedeli jätmine ametlik asjaajamine, sest ideed jõuavad noorte volikogu liikmete abil otsustajateni, kuigi väljund on vabamas vormis.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles