Osavõtlik inimene otsis kassile kodu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi omavalitsustel on kohustus hulkuvate loomade eest hoolitseda, ei ole kõik Viljandimaa linnad ja vallad varjupaigaga lepingut sõlminud.
Kuigi omavalitsustel on kohustus hulkuvate loomade eest hoolitseda, ei ole kõik Viljandimaa linnad ja vallad varjupaigaga lepingut sõlminud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti valla elanik Anu Moorats leidis paari nädala eest raudtee äärest kassi, kelle viis viimaks vallavalitsusse.


Raudtee lähedalt leitud pikakarvaline punane kass oli julge ja sõbralik ning tihkas inimeste juurest lähedust otsida. «Oli näha, et tegemist on kodukassiga: ta oli puhas ja korralik ning hästi toidetud ega peljanud inimesi,» jutustas Anu Moorats.



Kass eksles seal kandis mitu päeva, otsides omasid ka silda ehitavate töömeeste juurest. Kui oli näha, et loom koduteed ei leia, otsustas Anu Moorats viia ta Viljandi kodutute loomade varjupaika. Et aga Pärsti vallal ei ole varjupaigaga lepingut sõlmitud, ei olnud sellel võimalik teda vastu võtta. Endale ei saanud Moorats kassi jätta, sest peres on juba lemmik.



Mures looma saatuse pärast, läks Anu Moorats ühes kassiga Pärsti vallavalitsusse aru pärima. Seal võttis kodutu looma oma hoole alla Pärsti vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Kalle Aavik.



Aaviku tõdemust mööda pole varem juhtunud, et keegi tuleb leitud loomaga vallamajja, ning ta pidi midagi ette võtma. Niisiis viis keskkonnaspetsialist leidlooma oma maakoju endist või tulevast omanikku ootama. Sinna on mõni kaduma läinud kass rännanud varemgi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles