Suveakadeemia vormis ideed näidendiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppejõud Jane Rasch ja suvekursusel osalenud Paavo Piik vahetavad näidendi kirjutamise teemal mõtteid.
Õppejõud Jane Rasch ja suvekursusel osalenud Paavo Piik vahetavad näidendi kirjutamise teemal mõtteid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevast reedeni kestnud suveakadeemia kursusel viis 13 kirjutamisega sinasõprust pidavat inimest end kurssi dramaturgia saladustega, mida jagas nendega taanlanna Jane Rasch.


Tegemist oli Viljandi kultuuriakadeemia kursusega «Ideest näidendi stsenaariumini», mis oli suveakadeemia esimene rahvusvaheline õppus.


Projektijuht Katrin Nielseni sõnul on seda laadi kursusi Eestis korraldatud väga harva. Kultuuriakadeemias tehti niisugust koolitust teist korda.



«Need on esimesed sammud selles suunas, et meil tekiks omamaine dramaturgiaõpe. See ongi põhjus, miks oli vaja õppejõud tuua välismaalt,» selgitas Nielsen, kelle sõnul toetas kursust Põhjamaade Ministrite Nõukogu.


Huvi kursuse vastu oli suur: 13 kohale kandideeris tunduvalt rohkem huvilisi.



«Valisime välja inimesed, kes on seotud kirjutamise, dramaturgia õpetamise või teatriga,» lausus projektijuht.



Õpetust said sellised loomeinimesed nagu luuletaja Doris Kareva, kirjanik ja prantsuse keele õpetaja Eva Koff, noorte draamakirjanike akadeemia Draka eestvedaja Siret Paju ning Karksi noorteteatri juht ja Ugala näidendite kirjutaja Silvia Soro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles