Koduse Viljandi linnapeakandidaat on Randel Länts

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randel Länts
Randel Länts Foto: Liis Treimann

Kodanike valimisliit Kodune Viljandi kinnitas oma linnapeakandidaadiks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Randel Läntsi.


Valimisliidu esinumbriks valis Kodune Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Helmen Küti. Linnavolikogu esimehe kandidaadiks on Viljandi linnavolikogus opositsioonis oleva Koduse Viljandi fraktsiooni juht ning Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe.

Viljandis elava Randel Läntsi sõnul vajab linnajuhtimine poliitilist stiilimuudatust.

«Paradoksaalselt juhivad praegu linna samad inimesed, kes tegid seda EKP rajoonikomitee aegadel. Viljandi juhtimine vajab põlvkonnavahetust,» lausus Länts.

Tema sõnul peab linnavalitsemine olema kodanike nägu. «See eeldab, et kodanikke kaasatakse reaalselt linna puudutavate küsimuste arutellu.»

Koduse Viljandi programmi suurimaks plussiks peab Länts neid punkte, mis aitavad inimestel rasketel aegadel toime tulla. «See on Viljandile kindlasti järgmise nelja aasta suurim väljakutse. Praeguses kriisolukorras on suur puudus näiteks nõustamisteenusest. Meie ideeks on pakkuda kodanikele tasuta nõustamist ettevõtlust, karjääri, ümberõpet, toimetulekut, tööõigust ja võlgasid puudutavates küsimustes,» rääkis Länts.

Selle aasta märtsis sõlmisid Kodune Viljandi ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond koostööleppe, mille alusel minnakse omavalitsuse valimisele ühise nimekirjaga. Koduse Viljandi valimisprogrammiga saab tutvuda aadressil www.koduneviljandi.ee.

Valimisliit Kodune Viljandi on alates 1992. aastast võitnud Viljandis kõik kohalikud valimised, kuid 1996. ja 2005. aastal jäi valimisliit opositsiooni. Enamik selle valimisliidu liikmeist on olnud tuntud ettevõtjad ning kultuuri- ja haridustegelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles