Svjata Vatra uskumatud seiklused Karpaatides

, korrektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra viimane akord Félszigeti festivali kontserdil. Laiahaardeline festival pakkus kuulamist nii pärimusmuusika kui ka moodsa klubimuusika austajatele.
Svjata Vatra viimane akord Félszigeti festivali kontserdil. Laiahaardeline festival pakkus kuulamist nii pärimusmuusika kui ka moodsa klubimuusika austajatele. Foto: Vallo-Andreas Hallik

24. juuli õhtul andis ansambel Svjata Vatra Viljandi pärimusmuusika festivalil menuka kontserdi, kuid vähesed teadsid, et lavalt maha tulnud, asub bänd koos kaaskonnaga kohe teele kultuurimissioonile Rumeeniasse ja Ukrainasse.


14-liikmelisse reisiseltskonda kuulusid peale Svjata Vatra liikmete Ruslan Trochynskyi, Kulno Malva, Juhan Suitsu, Kalle Kindla, Dmitri Dmitrenko ja mänedžeri Terje Trochynskyi teiste hulgas operaatorid Erik Norkroos ja Veiko Taluste, kes jäädvustasid ekspeditsiooni dokumentaalfilmi tarvis.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja tutvustas reisil akadeemiat ja sõlmis Lvivis edukalt uusi kontakte ning Vallo-Andreas Hallik talletas sündmusi fotokaameraga.

Reisi raamisid festivalid, üks Rumeenias ja teine Ukrainas. Meie peaeesmärk oli ekspeditsioon Karpaatides.

Esimene sihtpunkt oli Rumeenias, täpsemalt Transilvaanias asuv Târgu Mures — Rumeenia kultuuripealinn, nagu Viljandi on Eestis. Seal pidi
Svjata Vatra juba 26. juuli õhtupoolikul esinema Félszigeti festivalil.

Peolinna jõudmiseks kulus meil ootamatult kaua aega: sõitsime tervelt 30 tundi. Tasase maastikuga harjunud inimestele võib tulla ebameeldiva üllatusena, kui pikaks venivad kilomeetrid mägisel maal.

Lõuna-Poolas alanud Tatrad ja Slovakkia piiri ääres saabunud pilkaspime öö aeglustasid meie sõitu nõnda, et jõudsime sihtkohta alles kontserdipäeva hommikul ning muusikutel jäi enne heliproovi magamiseks vaid paar tundi. Sestpeale oskasime arvestada, et mägedes tuleb vahemaid arvutada tundides, mitte kilomeetrites, nagu oleme harjunud tegema tasasel maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles