Juhtkiri: Kõik kaubaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel on suletud ka Viljandimaa noortekeskuse ekstreemspordihall.
Suvel on suletud ka Viljandimaa noortekeskuse ekstreemspordihall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa noortekeskuse juhi Kalvi Kantsi ametipostilt tagandamine sai teoks küll juba mõni aeg tagasi, kuid lahkheli kaja ei vaibu. Või ehk kogub see alles kõlapinda?


Endine juht on plaaninud anda asja ülevaatamiseks töövaidluskomisjonile. Kui protseduurireeglites näpuga järge ajada, on võimalik, et tema ettevõtmist saadab edu. Siiski tunnistab mees isegi, et finantsasju ei aetud keskuses juriidiliselt korrektselt. Et rahaga ringikäimine on üks asutuse usaldusväärsuse tähtsamaid mõõdupuid, on halba ja kahtlustäratavat varjundit kogu loolt maha pesta raske ka juhul, kui peaks selguma, et tagandamine oli seadusega vastuolus.



Samamoodi on institutsioonilises reeglite rägastikus ekselnud vastaspool, Viljandi linna esindaja ja noortekeskuse üldkooosoleku liige Tauno Tuula. Ka tema tunnistab asjaajamises tehtud möödalaskmisi.



Nii näiteks sai üldkoosolek alles tagantjärele teada, et noortekeskus töötas aastaid vääriti koostatud põhikirjaga. Sellist teadmatust ei saa kuigi heaperemehelikuks pidada ning seega jagavad noortekeskuse üldkoosoleku liikmed juhatajaga vastutust laokil dokumentatsiooni pärast.



Ehkki selliste mitmetasandiliste vastuseisude lahendamiseks on kõige objektiivsem viis lausa tähenärijalikult seadust järgida, ei saa mööda vaadata ka inimlikest asjaoludest.



Kants näeb oma tagandamise tegeliku põhjusena Tauno Tuula ärihuve, kuigi seda  on raske tõestada. Nii saab Kants viidata vaid sellele, et lahkhelid puhkesid samal ajal, kui tekkis väidetavasti konkurents motospordi vallas.



Omaenda rahatasku täitmist nimetab ka Tuula põhjusena, miks Kants on noortekeskuse juhiks sobimatu.



Inetu on lugu igal juhul. Veel inetumaks muudab selle asjaolu, et mängus on ka lapsed ning piinlikust tülist proovivad kasu lõigata valimisteks valmistuvad praegu veel anonüümsed jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles