Kiri: Häda mõistuse pärast ehk Veel kord ringristmikust

, kohalik murelik elanik (autor on toimetusele teada)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaesel ajal pole priisata — uus ringristmik tuli kentsakas, kuid see-eest odav.
Vaesel ajal pole priisata — uus ringristmik tuli kentsakas, kuid see-eest odav. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Olen viimastel päevadel tihti läbinud uut Reinu tee ja Riia maantee ringristmikku ning leian, et tegu on väga ebaõnnestunud ehitisega.


Kohaliku elanikuna on mul raske mõista, miks oli tarvis sellist ebapraktilist liikluskorraldust ja miks ei võinud rajada ringristmikku sinna, kuhu need käivad: keset teed, mitte kõrvale ja telgjoonega nihkesse. Kõik, kes soovivad, võivad kohapeal veenduda, et ruumi oleks olnud enam kui küll. Abilinnapea Rein Triisa selgitused pole tema ametit arvesse võttes kuigi asjalikud. Juba on rahvasuus antud ringristmikule pilklik hellitusnimigi.



Kas tõesti on praegusel majanduslikult raskel ajal soodsam ehitada ajutine asi ja seda hiljem ümber teha? Ehk oleks pidanud kohe rajama sellise ringtee, nagu neid tänapäeval on kombeks teha. Minu arvates on see põhjendamatu linna raha tuulde loopimine. Kas tänapäeval sellistele ristmikele enam projekte ei tehtagi?



Linnaametnike kommentaar 7. juuli «Sakala» artiklis oli üllatav: «Milline ringristmik täpselt tuleb, ei osanud linnaametnikud veel öelda, aga Suja Ehitus alustas juba ehitust.»



Kokkuvõttes jäi mulje, et ehitama hakati, ilma et linnavalitsusel olnuks selget ettekujutust, milline peaks olema lõpptulemus.



Praegu sõidavad paljud juhid Reinu ringist läbi seda isegi märkamata. Bussid ukerdavad läbi napilt, sest sõidutee on seal ilmselgelt liiga kitsas.



Juhid ei saa täpselt aru, kes kellele teed peab andma, sest ringtee on nihkes. Kogu see segadus on põhjustatud rumalusest ja kiirustamisest.



15. juuli «Sakalas» ilmunud artiklis võrdles härra Triisa uut ringristmikku Ugala ringristmikuga. Minu meelest on võrdlus kohatu, sest Ugala hästi toimiv ringristmik on tehtud õiges suuruses ja sealne sõidutee on sobiva laiusega.



Viljandlasena eeldan, et linnavalitsuses on tööl oma ala spetsialistid ja nad teavad, mida teevad. Praegu tundub, et nii see paraku pole.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles