Laupäeval algab vähipüügihooaeg

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

1. augustil algas kuu aega kestev vähipüük. Augusti jooksul on harrastuslik vähipüük püügiloa olemasolu korral lubatud kaheksa maakonna veekogudel, kus selleks on piisav vähivaru.


Vastavalt vähiuurijate ettepanekutele tohib tänavu vähki püüda Harju, Saare, Viljandi, Valga, Võru, Põlva, Tartu ja Jõgeva maakonnas.

Viljandimaal anti tänavu välja 100 vähipüügiluba.

Keskkonnaameti vee-elustiku peaspetsialisti Jaanus Tuusti sõnul peab iga vähipüügi loa omanik järgima sellega seonduvaid nõudeid.

«Püütud saagist tohib kaasa võtta vaid üle 11 cm pikkused vähid, mis on mõõdetud laka ehk saba otsast kuni pearindmiku lõpuni ehk otsaorgini,» ütles Tuusti. Kõik väiksemad isendid tuleb samasse veekokku tagasi lasta. Lisaks peab loa omanik ise püügil kohal viibima ehk teisisõnu ei tohi oma luba kellelegi teisele kasutada anda.

Enne uude veekokku püüdma minekut tuleb kontrollida, kas püügivahendid on korralikult kuivatatud, vältimaks haiguste levikut. Püügiandmed tuleb esitada loa andjale õigeks ajaks, 5. septembriks.

Lisaks tuleb püüdjatel meeles pidada, et päikeseloojangust päikesetõusuni ehk öösel eramaal viibimiseks on vaja maaomaniku nõusolekut, lõket tohib teha ainult selleks ettenähtud kohas ning prahti ei tohi endast maha jätta.

Kõigist märgatud rikkumistest ja salapüügist tuleks informeerida keskkonnainspektsiooni telefonil 1313.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles