Maailmakuulus Briti tantsija näitas nõkse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritanniast pärit Swarfi ja eestlast Joel Juhti ühendab armastus
tänavatantsu vastu.
Suurbritanniast pärit Swarfi ja eestlast Joel Juhti ühendab armastus tänavatantsu vastu. Foto: Liis Saar

Viljandis on esimest korda tantsukooli JJ-Street hip-hopi laager, kus kohaliku õpetaja kõrval koolitab huvilisi maailmas tuntust kogunud inglise koreograaf ja tantsija Swarf.


Selle taga, et kuueaastase traditsiooniga laager tänavu Peipsi äärest siia koliti, on tantsukooli asutaja Joel Juhi sõnul kavatsus näidata viljandlastele tõelist tänavatantsukultuuri.



«Ei saa öelda, et tead midagi hip-hopist, kui oled mõnes MTV muusikavideos paari tantsijat näinud,» selgitas Juht, kes on end tänavatantsu tutvustamisele pühendanud. «Inimesed istuvad tihti pigem oma egoga nurgas ja teevad valesti, kui et lähevad nõu küsima kelleltki, kes neile midagi seletada oskaks.»



Viljandi laagris harivad end esmaspäevast pühapäevani koos kohalike JJ-Streeti tantsijatega ka Tartu ja Tallinna tantsukooli õpilased.



Lisaks eestimaisele tegijale jagab huvilistele nõuandeid kogu maailmas tuntud tantsugrupi Pink Mafia liige Mark Anthony Joe Calape artistinimega Swarf.



Joel Juht rääkis, et kuna selle ala maailma esiviisikusse kuuluvad tantsijad on tema head sõbrad või õpetajad, polnudki tuntud tegijat väga raske Eestisse saada.



«Joeliga kohtusime Lätis tänavatantsu meistrivõistlustel, kus mina olin kohtunik ja tema võitja,» rääkis Swarf.



Vaid 23-aastane tantsija on õppinud maailma paremate käe all. Ta on kaasa teinud näiteks endise Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Nelson Mandela 90. sünnipäeval ja tuntud inglise telenäo Paul O’Grady saates. Lisaks võib teda näha briti artistide Sugababesi ja All Saintsi videotes.



Laupäeval kell 17 on Swarf kohtunikuks Viljandi ranna hip-hopi jämmil, mida on kõigil huvilistel võimalik korvpalliväljakule tasuta vaatama minna. Vastamisi lähevad mitu paari hip-hopi tantsijaid.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles