Viljandi noormees esindas Mehhikos Eestit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Nopri
Siim Nopri Foto: Elmo Riig / Sakala

Mehhikos rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil said Eesti õpilased hõbe- ja pronksmedali ning meie võistkonda kuulus ka Siim Nopri, kes lõpetas sel kevadel kuldmedaliga Jakobsoni gümnaasiumi.


Füüsikaolümpiaadil sai hõbemedali Eesti võistkonna edukaim liige Stanislav Zavjalov, kes lõpetas tänavu Narva humanitaargümnaasiumi.

Olümpiaadi pronksmedali pälvis Tallinna reaalkooli vilistlane Taavi Pungas. Ta siirdub Mehhikost edasi Cambridge'i, et esindada Eestit rahvusvahelisel keemiaolümpiaadil.

Roland Matt ning Ants Remm Hugo Treffneri gümnaasiumist said diplomid. Eesti võistkonda kuulus ka Jakobsoni gümnaasiumi õpilane Siim Nopri.

Võistkond selgitati välja üleriigilise füüsikaolümpiaadi tulemuste põhjal ning välja valitud kandidaadid osalesid maikuus Tallinnas Soome-Eesti maavõistlusel.

Juhendajatena olid võistkonnaga Mehhikos kaasas Tartu ülikooli füüsika instituudi professor Jaak Kikas ja Tallinna tehnikaülikooli küberneetika instituudi vanemteadur Jaan Kalda. Eesti võistkondade ettevalmistamist ja osalemist rahvusvahelistel olümpiaadidel korraldab Tartu ülikooli teaduskool.

Olümpiaadil osales kokku 76 riiki.

Eesti kord ülemaailmset füüsikaolümpiaadi korraldada on 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles