Juhtkiri: Kauamängiv Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Saar

Kunagi tunti Viljandi muusikapidu Rock Rampi kogu Eestis. Siis see hääbus, kuid asemele oli tekkinud teine suur festival, folk, mis praeguseks on paljudele muutunud Viljandi sünonüümiks.


Paari aasta eest tegi unustuse hõlma vajunud Rock Ramp läbi taassünni ja on sellest ajast jõudsalt kasvanud.


Kas korraldajate ennustus täitub ning festivali külastajate arv küünib sel korral 4000 inimeseni, saab näha juba täna õhtul. Jääb vaid loota, et kui majanduskriisi tõttu rahvast prognoositust ka vähemaks jääb, ei tõmba see organisaatoritel hinge kinni ja eelarve kannatab suure sündmuse kulud välja. Näitasid ju eelmüügist ostetud 1500 piletit juba päev enne peo algust, et ettevõtmine on leidnud endale üsna suure ja andunud klientuuri.

Omaette küsimus on see, kas Rock Rambi ajastamine nädala võrra enne folki on hea või halb.

Ühest küljest on selge, et festivalide klientuur suurel määral kattub, eriti kodupubliku osas. Vähe on tänapäeval aga neid, kes raha lugema ei pea ja võivad muretult kaks nädalavahetust järjest sajaseid luhvtitada.

Teisalt võib rokk- ja pärimusmuusika peo vahel tekkida tervele linnale kasu toov kooskõla. Turist, kes on huvitatud ühest üritusest, võib otsustada, et pikendab oma siinviibimist ja saab osa ka teisest. Viljandimaa majutusasutustele ja söögikohtadele oleks poolteist nädalat kestev külastajate pealetung kahtlemata mokka mööda.

Unistus suure rahakotiga turistide hordist võib kriisi tõttu aga kergesti ka täitumata jääda või edasi lükkuda. Isegi kui inimesed siia sõidavad, ei pruugi nad peatuda hotellides ja süüa restoranides, vaid piirduvad telgiga tuttava muruplatsil ning ostavad poest pihve ja saia.

Ent inimesele, kes armastab nii pärimus- kui rokkmuusikat, võib nendest kümnest päevast saada täiesti kordumatu atmosfääriga kaksiküritus — Viljandi kauamängiv!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles