Tarvastu kodanikud kardavad tuleviku pärast

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala
(Tarvastu ettevõtjate avalik pöördumine vallavolikogu poole seoses vallavanem Alar Karu umbusaldamise avaldusega)

Oleme vallakodanikena mures Tarvastu vallas tekkinud ebamäärase olukorra pärast. Oleme seisus, et viimaste aastate jooksul valda juhtinud ja arendanud vallavalitsus võib laguneda. Mittetulundusühingute ja vallas tegutsevate ettevõtjate esindajatena tunneme, et koostöö omavalitsusega ei pruugi senisel tugeval tasemel jätkuda.

Kui sirvida Tarvastu valla arengukava, näeme, et näiteks mittetulundusühingud on oma tegevusega viinud kirjapandu sisuliselt ellu ning toonud tänu sellele valda palju toetusraha. See on olnud võimalik ainult vallavalitsuse ja -volikogu kindlal toel ning usus, et vallavalitsus toetab jätkuvalt kodanikualgatust.

Leiame, et senine koostöö valla juhtkonnaga on olnud tõhus ning seni tehtud otsused on olnud arukad ja edasiviivad.

Ilma vallavalitsuse toeta ei oleks meil Käsitöökoda, mänguväljakuid, Tarvastu paisjärve, Soe külamaja, külasilte üle valla ja nii mõndagi muud. Nende projektide omaosaluse katmiseks on saadud abi omavalitsusest. Samuti on senine vallavalitsus tugevasti toetanud kohalike ettevõtjate arengut - mitmed teenused on antud lepingutega üle ettevõtjatele.

Me kõik teame, kui aktiivne on viimastel aastatel olnud ehitustegevus. Peaaegu kõikides valla asutustes on tehtud suuremat või väiksemat remonti.

Valla mainet on parandanud sisukas «Tarvastu Teataja» ja hästi omaks võetud «Tarvastu kalender». Valla tulevikuprojekt on Mustla Posti tänava täielik rekonstrueerimine. Selle tänava miljööväärtuse säilitamise nimel on tehtud palju sisulist tööd.

On ääramiselt lühinägelik alahinnata toimivat ja tõhusat meeskonda, eriti sellises väikses halduskoosluses nagu vald. Kahju, et vallavalitsuse ühe eksimuse pärast kõik nähtud vaev ja saavutused unustatakse.

Selge see, et oma vigu tuleb tunnistada. Põhiline energia peaks aga siiski olema suunatud ühistegevusele ja tulevikule.

Praeguses riigile ja rahvale keerulises majanduslikus olukorras on inimestele olulised kindlustunne ja stabiilsus. Leiame, et on vastutustundetu kolm kuud enne kohalikke valimisi lammutada kogu eelnev ning tekitada valla juhtimises segadust ja kaost.
Usaldagem Tarvastu valla rahvast, kes ütleb juba saabuval sügisel oma arvamuse vallas toimunud arengu kohta. Tema otsustab, kes on usalduse ära teeninud, kes mitte.

Merila Pihlap (MTÜ Soe Külaliikumine), Jaan Tamm, Kristi Salm ja Riina Salm (MTÜ Tarvastu Muuseumi Sõprade Selts), Rein Anton (MTÜ Kärstna Külaliikumine), Anna-Liisa Vaher (MTÜ EELK Tarvastu Peetri kogudus), Silver Säga (Kivilõppe küla pensionär), Zurab Kvaratshelija (MTÜ JK FC Tarvastu president), Joel Mandri (AS Tarvesti nõukogu esimees), Tiiu Rõõm, Artur Grossthal ja Lauri Kalamees (MTÜ Suislepa Külaliikumine), Merike Tulp (Tarvastu Lasteaed), Gabriel Vaarman ja Margo Reilson (Tarvastu Spordi ja Vaba Aja Klubi), Anne Kirsipuu ja Priit Ritson (OÜ Liivaku Tallid), Allan Luha (MTÜ Tarvastu Külaselts), Mati Valli ja Ene Kuptsova (kodanikud), Airi Aruoja (Tarvastu Puuetega Laste Tugiliit), Priit Silla (Kärstna küla pensionär), Marika Hein ja Aivar Otsman (Väluste Küla Seltsing), Jaan Pärl (MTÜ Soe Külaliikumine)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles