Õpilased hakkavad saama tasuta puuvilju kord nädalas

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pollis kasvanud õunad.
Pollis kasvanud õunad. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Koolidele tasuta puuvilja jagamise riiklik strateegia võimaldab järgmisel õppeaastal jagada õpilastele tasuta puu- ja köögivilja kord nädalas.


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles neljapäeval, et riik hakkab Euroopa Liidu toel käivituva progammi raames õpilastele jagama eestimaiseid puu- ja köögivilju. «See tähendab, et õpilased ei saa mitte banaane, apelsine, mandariine ja virsikuid, vaid õunu, pirne, ploome ja teisi kodumaiseid puu- ja köögivilju,» lausus minister.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks koolidele tasuta puuvilja jagamise riikliku strateegia sügisel algavaks uueks õppeaastaks ning selle eelarve on 5,9 miljonit krooni. Sellest 1,5 miljonit tuleb Eesti riigieelarvest ning 4,4 miljonit Euroopa Liidu eelarvest.

Programmiga võivad ühineda koolid, omavalitsused ja ka puu- ja köögiviljade tarnijad, kui neil on olemas lepingud koolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles