Metsasõpru tuleb järjest juurde

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskuse möödunud aastal algatatud metsasõbra projekt on klubisse toonud üle nelja tuhande loodusinimese.


«Metsasõprade klubi ehk metsaga mestis olevate inimeste sõpruskond koondab endas inimesi, kes armastavad metsa ning oskavad metsas puhata,» ütles RMK turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Mälberg. Need on inimesed, kes on läbinud kas mõnes RMK teabepunktis-looduskeskuses või kodulehel metsatarkuse minikoolituse ja testi.

Metsasõprade klubi liikmel mingeid kohustusi ei ole, kuid RMK töötajad loodavad, et olles saanud osa jagatavast metsatarkusest, annavad need inimesed oma käitumisega eeskuju kõigile lähikondlastele ja ka võõrastele, et suunata neid metsas õigele teele.

RMK korraldab kõikidele metsasõpradele regulaaselt üritusi kogu Eestis, kaks-kolm korda aastas on ka suur «Metsaga mestis» perepäev. Kõik soovi avaldanud klubiliikmed saavad elektroonilise uudiskirja, kus RMK tegemistest ja üritustest täpsemalt juttu.

Järgmine perepäev on 11. juulil Nõva puhkealal, 19. juulil aga on Sakala puhkealal Nava talus üritus «Ääle mõtsan ehk Lilli kollitralli».

Metsatarkuse testi teha ja klubiga liituda saab igas RMK teabepunktis, Viljandimaal näiteks Aimlas, Lillis ja Soomaal.

Aimla looduskeskuse juhataja Piia Arus ütles, et metsasõbraks on sealses teabepunktis ennast registreerinud üksikud inimesed.

«Me pole ka inimesi väga palju metsasõbraks kutsunud, aga ühinejad on tõelised loodusinimesed,» lausus Arus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles