Eksperdid hindasid vee heaks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal kurtsid taas Viljandi järves supelnud inimesed nahale tekkinud punetava ja sügeleva lööbe üle.
Sel nädalal kurtsid taas Viljandi järves supelnud inimesed nahale tekkinud punetava ja sügeleva lööbe üle. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tervisekaitsjate sõnul on Viljandi ja Paala järve suplusvee kvaliteet väga hea ning vetikate õitsemist pole seni täheldatud.

Viimane ametlik info suplusvee kohta pärineb 1. juunist, mil mõlemad uuritavad näitajad olid normis ning kvaliteet hinnati väga heaks. Uue proovi võttis linnavalitsus 29. juunil ning analüüside tulemused peaksid teatavaks saama järgmisel nädalal.

Tervisekaitse planeerimise ja monitooringu osakonna juht Aune Annus ütles, et sel nädalal käis tervisekaitseinspektsiooni kohalik inspektor Viljandi järve vee kvaliteeti kohapeal hindamas. «Veepind oli puhas ning vetikate õitsengut ta ei täheldanud,» sõnas ta.

Viljandi järve vee kvaliteediga seonduv kerkis päevakorrale nädala algul, kui mitu ujujat kurtis nahale tekkinud löövet. Arstide sõnul ei tekita ärritust sugugi ainult Viljandi järve vesi, sest samasuguse murega on neile patsiente tulnud ka teiste veekogude äärest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles