Giidid sooritasid eksami

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanema kohusetäitja Tõnis Korts (paremal) sooritas giidieksami vene, inglise ja saksa keeles.
Maavanema kohusetäitja Tõnis Korts (paremal) sooritas giidieksami vene, inglise ja saksa keeles. Foto: AFP / Scanpix

Esmaspäeval andsid viisteist inimest Viljandis praktilise giiditöö eksami enda valitud keeles, neist seitse tegid katse läbi esimest korda.

«Tase oli üllatavalt hea,» hindas Viljandi turismiinfokeskuse konsultant Angela Aru. «Neil jagus teadmisi, nad kõik olid sümpaatsed ja neid oli meeldiv kuulata.»



Eksami teoreetiline pool oli olnud varem, 17. juunil. Järgnes praktiline katse: igaüks pidi kõnelema talle sattunud teemal, kuulajateks teised eksamiandjad. Teemad, mis olid eksami hõlbustamiseks seotud üksnes Viljandiga, jagati loosiga.



Maavanema kohusetäitja Tõnis Korts palus esimesena vastamise võimalust, sest teda ootas tähtis kohtumine. Ta astus sealsamas Vabaduse platsi maasika juures giidiringi keskele ja hakkas tutvustama oma igapäevast töökeskkonda ja selle lähemat minevikku - vene keeles.


«Siin on ajaloolise linna piir,» asus ta sissejuhatuse järel teema juurde. Minutit viis rääkinud, läks ta üle inglise keelele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles