Ärma talus läks kaubaks kodumaine toit

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti toidu edendajate kohtumisel on juba tavaks saanud, et külalised võtavad kaasa oma põnevaid tooteid, et neid kokkadele ja restoraniomanikele maitsta anda. Evelin Ilvese sõnul on sedaviisi kujunenud hea võrgustik, mille kaudu väiketalunike kaup kasutusse jõuab.
Eesti toidu edendajate kohtumisel on juba tavaks saanud, et külalised võtavad kaasa oma põnevaid tooteid, et neid kokkadele ja restoraniomanikele maitsta anda. Evelin Ilvese sõnul on sedaviisi kujunenud hea võrgustik, mille kaudu väiketalunike kaup kasutusse jõuab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Presidendipaari kutsel kogunesid möödunud neljapäeval Ärma tallu Eesti toidu edendajad. Väiketootjad ja restoraniomanikud veetsid seal pärastlõuna, mille kestel ammutasid väärt teadmisi ja maitsesid uusi kodumaiseid suupisteid.

Niisugune kohtumine leidis aset juba kolmandat aastat. Seekordne põhiteema oli tervislik toiduvalmistamine. Nagu ütles Evelin Ilves, näevad väiketootjad tihti vaeva, et kasvatada tervislikku vitamiinirikast toitu, kuid sellest pole eriti kasu, kui söögi valmistamise käigus suur osa kõigest väärtuslikust hävib.

Suhtlemise koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles