Maavalitsus avas maakonna hajaasustuse programmivooru

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsus
Viljandi maavalitsus Foto: Peeter Kümmel / Sakala

23. augustil algas hajaasustuse programmi taotluste vastuvõtt Abja, Halliste, Karksi, Kolga-Jaani, Kõo, Kõpu, Paistu, Pärsti, Saarepeedi, Suure-Jaani, Tarvastu ja Viiratsi vallas.

Programmi eesmärk on hajaasustusega maapiirkondades elavatele lastega peredele tagada senisest paremad elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

Hajaasustuspiirkondades asuvatele majapidamistele saab taotleda toetust veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusteks.

«Selge see, et programmi hingeellu süvenemine nõuab põhjalikumat tööd, kuid selleks vajalikud materjalid on kättesaadavad ning omavalitsustes on inimesed, kes huvilisi nõustavad,» selgitas Jane Lumiste, kes on programmi koordinaator Viljandi maavalitsuses.

Maksimaalne toetus ühe majapidamise kohta on 6500 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles