Akadeemia võttis Koidu seltsimaja südamega osadeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidu seltsimaja kunagise noortekeskuse ossa on kultuuriakadeemiast mälestuseks jäänud laeaugud.
Koidu seltsimaja kunagise noortekeskuse ossa on kultuuriakadeemiast mälestuseks jäänud laeaugud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Koidu seltsimaja kõrvalsaali laes haigutavad augud. Neist paistab katust kattev sinine koormakile, mis on mälestus kultuuriakadeemia paari aasta tagustest headest, kuid teostamata jäänud plaanidest.

Kolme aasta eest lootis akadeemia teha seltsimajast endale õppehoone. Esimese hooga veeti välja mädanev põrand ja puhastati maa-alune katlamaja. Siis selgus, et hoone jääb siiski väikeseks. Veidi hiljem võeti katuselt maha pisut lekkivad eterniitplaadid ja asendati need koormakattega.

Kultuuriakadeemia haldusdirektori Tonio Tamra ütlemist mööda on vanadele hoonetele uue elu andmine olnud üks neist tegevustest, mida kool on tahtnud ikka teha. «Akadeemia võttis Koidu maja väga südamega ja tahtsime oma tegevuse abil Viljandi vanadele hoonetele uut elu anda. Nii nagu oleme seda seni teinud ja teeme ka edaspidi,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles