Haigla loodab kohtust võitu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi haigla juhid Priit Tampere ja Enno Kase kõnelesid eile Tallinna halduskohtus vandeadvokaat Ants Nõmperi assisteerimisel sellest, miks nad ei lepi otsusega anda maakonna kiirabiteenus tartlaste korraldada.

Kevadel terviseameti tehtud konkursi tulemuse kohaselt peaks tulevast aastast hakkama Viljandi- ja Järvamaal abivajajaid vedama sihtasutuse Tartu Kiirabi punavalged operatiivautod. Ehkki siinse raviasutuse juhatuse esimees Priit Tampere on varem Sakalale öelnud, et teenusest ilmajäämine ei tähenda märkimisväärset rahalist kaotust, pole raviasutus siiski nõus kaotusega leppima enne, kui seda on kuulutatud ka kohtusaalis.

Sestap palkas haigla suve hakul end kaitsma advokaadibüroos Raidla Lejins & Norcous töötava Ants Nõmperi, keda peetakse Eesti üheks tuntumaks meditsiiniõiguse spetsialistiks. Tema koostatud hagi heidab terviseametile ette esiteks seda, et konkursi tingimused olid seadustega vastuolus või mitut moodi tõlgendatavad. Teiseks viitab kaebus asjaolule, et Tartu kiirabi autopark ei ole dokumentide põhjal otsustades sugugi parem kui Viljandi haiglal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles