Riik muudab õppelaenu kustutamise korda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogus heaks kiidetud 2009. aasta teise lisaeelarvega seoses muutub alates 1. juulist õppelaenu kustutamise kord.


Alates 1. juulist kustutab riik edaspidi õppelaenu ainult praeguse seisuga hüvitise saajatele ning neile, kel tekib õppelaenu kustutamise õigus veel enne selle aasta 1. juulit ning kes selleks ajaks esitavad avalduse.

Nagu ka praegu kehtiv kord ette näeb, saavad 30. juunini taotlusi esitada riigi- ja omavalitsusasutuse ning avalik-õigusliku juriidilise isiku juures töötavad inimesed, kellel on kustutamise alustamiseks nõutavad eeldused täitunud. Selleks tuleb õppelaenu põhiosa kustutamiseks esitada taotlus oma tööandjale. Alla viieaastast last kasvatava vanema õppelaenu osaliseks kustutamiseks tuleb taotlus esitada hiljemalt 30. juunil krediidiasutusse.

Avaldus tuleb esitada ainult nendel, kel on või tekib 30. juuniks õigus õppelaenu kustutamisele, kuid kes pole avaldust seni esitanud. Nendele inimestele, kelle õppelaenu juba kustutatakse ja/või kes on sellekohase avalduse esitanud, ei muutu midagi. Need inimesed ei pea õppelaenu kustutamise jätkumiseks ühtegi täiendavat taotlust esitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles