Kütid astusid põtrade arvukuse eest välja

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui põdrajahi hooaja alguseks kvoodi suurust maakonna jahindusnõukogus ära ei otsustata, siis sisuliselt tänavu Viljandimaal neile jahti ei peeta. See võib omakorda talvega kahekordistada põtrade arvukust ja tähendada näiteks loomade põhjustatud liiklusõnnetuste hulga suurenemist.
Kui põdrajahi hooaja alguseks kvoodi suurust maakonna jahindusnõukogus ära ei otsustata, siis sisuliselt tänavu Viljandimaal neile jahti ei peeta. See võib omakorda talvega kahekordistada põtrade arvukust ja tähendada näiteks loomade põhjustatud liiklusõnnetuste hulga suurenemist. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui Viljandimaa kütid siinsete erametsaomanikega tänavuses põdralaskmise kvoodis kokkuleppele ei jõua, võib juhtuda, et sel aastal maakonnas põdrajahti ei tule.

Viljandimaa jahindusnõukogu juhataja Sulev Vare ütles, et praegu ta sellist varianti siiski ei kaalu, sest loodab, et kokkulepe saavutatakse.

Tänavu saavad jahimehed esimest korda öelda sõna sekka otsustamises, kui suur peaks kvoot täpselt olema. Varem on otsuse teinud keskkonnateenistus koos keskkonnateabekeskuse ulukiseire osakonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles