Viljandi taevas vappus vabaduse helist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad.
NATO hävitajad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval kella 14 paiku mürises Viljandi kohal taevas. Tegu polnud ei äikese ega kohalike lennuentusiastide trikitamisega, vaid omal ajal president Lennart Meri poolt vabaduse heliks ristitud NATO hävitajate müraga, mida sedapuhku tekitasid kaks treeninglendu sooritanud Prantsuse lennukit Mirage F-1.

"Sakala" suvereporter Johan-Kristjan Konovalov silmas lennukeid Kösti ristmikuna tuntud liiklussõlme juurest. "Olid võrdlemisi madalal. Tulid lõuna poolt üle järve ja paistsid minevat Peetrimõisa peale," kirjeldas ta.

Kaitseväe teatel toimuvad lähipäevil mitmel pool Eesti kohal NATO hävitajate madallennud. Reeglite kohaselt ei tohi metalsed tiivulised lennata madalamal kui 152 meetrit ning eelistatavalt peavad nad liikuma mere kohal või asustatud punktidest eemal. Samas on mööndud, et ühelt harjutusalalt teisele minnes võivad lennukid siin-seal mööduda ka asulatest või üksikutest taludest. Sestap loodab õhuvägi elanike mõistvale suhtumisele ja palub vabandust, kui lennukite ootamatu ilmumine kedagi häirib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles