Pärl pudenes Olustverre

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katti Mehe ja Ilmar Tikuti pere auhinnaga, mille autor on Rõuge sepp Peeter Reemann. Sepise idee on inspireeritud Pärlijõega seotud legendist Võrumaal.
Katti Mehe ja Ilmar Tikuti pere auhinnaga, mille autor on Rõuge sepp Peeter Reemann. Sepise idee on inspireeritud Pärlijõega seotud legendist Võrumaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Katti Mees mõni päev tagasi Kodukandi liikumise juhilt Kaie Toobalilt kuulis, et tema pere saab Kogukonna Pärli auhinna, oli ta väga jahmunud ning lausus suure ähmiga isegi paar krõbedamat sõna.

Eile, kui Kaie Toobal ja regionaalminister Siim Kiisler olid talle koju, Olustvere raudteejaama asulasse auhinda kätte tooma tulnud, oli Katti Mees ehmatusest üle saanud ja heas tujus. «Ma ei ole mingi pärl, vaid tavaline hall inimene, kes teeb lihtsat tööd,» rääkis ta naerdes. «Mõnikord kannab ka pikaajaline lihtne töö vilja.»

Katti Mees on aastaid juhtinud Olustvere maanaiste seltsi. Tema vedamisel korraldatakse  külapidusid ning peetakse tähtpäevi ja traditsiooniks saanud leivanädalat. Ta on aidanud organiseerida Olustveres peetavat hoidiste messi ning aastaid kuulunud Viljandi maanaiste ühendusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles