Pätid lõhkusid pühakoja ukse

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu koguduse õpetaja Raivo Asuküla näitab hädapäraselt korda tehtud ust, mis vajab parandamist.
Paistu koguduse õpetaja Raivo Asuküla näitab hädapäraselt korda tehtud ust, mis vajab parandamist. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki ööl vastu pühapäeva Paistu kiriku ust lõhkunud kurikaelad ei pääsenud hoonesse sisse, jätsid nad endast maha pisikese maakoguduse jaoks kopsaka kahju.

Paistu pühakoja tornialune kahe poolega uks paistis eile esmapilgul ajahambast puretud, kuid muidu korras. Abilised olid seda pühapäeva õhtuks nii palju parandanud, kui see käepäraste vahenditega võimalik oli.

Paistu koguduse õpetaja Raivo Asuküla näitas aktsiaseltsi Pärlin eksperthinnangut, milles seisab, et ukse endisesse seisukorda viimiseks on vaja lahti võtta piirlauad, lukukorpus ja voodrilaud, vahetada välja ukseraami purustatud prussid, paigaldada metalltugevdused ning pinnad pahteldada ja värvida. Koos materjalide, veo, tööraha ja riigimaksudega läheb taastamine maksma 1620 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles