Mehaanikute ja sõprade motokross on nihkunud suvesse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmendat korda peetav motopidu MMM saab tänavu teoks tavapärasest varem, 10. augustil.
Seitsmendat korda peetav motopidu MMM saab tänavu teoks tavapärasest varem, 10. augustil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti üks omanäolisemaid motokrossivõistlusi, mehaanikute ja sõprade mitteametlikud maailmameistrivõistlused ehk MMM naaseb tänavu juurte juurde ja toob augusti algul kuulsale Holstre-Nõmme krossirajale esimeste Mulgikrosside hõngu. Seitsmendat korda peetav motopidu saab tänavu teoks tavapärasest varem, 10. augustil.

Seega on motokrossisõitjatel, kes osalevad kas Eesti mootorrataspordi föderatsiooni või Eesti hobikrossiklubi võistlusel, kümme päeva aega, et panna MMM-ile kirja oma mehaanikud või sõbrad. Siis saavad nad kuulsal ja palju kõneainet pakkuval mõõduvõtul osaleda.

Viimastel aastatel paisus MMM üsna suureks, mistõttu otsustasid korraldajad, et tänavu saavad MMM-i põhiklassis osaleda vaid need sõitjad, kes ei ole viie aasta jooksul osa võtnud mitte ühestki ametlikust motokrossi võistlusest. Erandiks on vaid üheksa-aastased noored ja naised.

Ühtlasi teatavad korraldajad, et sel aastal ei ole MMM-i kavas ühegi teise sarja etappi ega finaali.

Taas on kavas valida parim kostüüm ja selgub ka parim meeskond. Et seitsmes MMM avaldab austust ja tunnustust Mulgikrossile, mille meeskond on nende aastate kestel olnud ka mehaanikute ja sõprade võistluse korraldamises suureks abiks, soovitakse taastada tänavusel ürituse esimeste Mulgikrosside hõngu ning võistlejatelt oodatakse võimalikult palju kaheksakümnendate sõiduriideid ja miks mitte ka tsikleid. Pealtvaatajad võiks samuti teemas olla ning üks stiilisoovitusi meestele on vuntsid ja maika.

Lisaks MMM-i põhiklassile on 10. augustil Holstre-Nõmme rajal veel mitu klass.

• 50 cc PW. Võistelda saavad kuni 9-aastased sõitjad, kellel ei ole litsentsi.
• SIDEMEHED (külgvankrid). Osaleda saavad sõitjate paarid, kus juht ei tohi olla võistelnud külgvankrite võistlustel vähemalt kolm aastat. Endised gaasikeerajad võiksid seekord olla kaassõitjad, sest tegemist on siiski show'ga. Mootorratas võib olla ka istumiskorviga, kuidas kellelgi fantaasiat jagub.
• TEERULLID (quadid). Neile sõitjatele, kes ei ole varem selle neliveolisega võistelnud või viimase kolme aasta jooksul ühelgi selle masinaklassi võistlusel osalenud.
• Naised OPEN. Oodatud on kõik naised. Võistlussõidud koos Retro klassiga. Naisteklassi sõitjatel ei pea olema litsentsi.
• RETRO. Saavad osa võtta kõik, kellel on vanust üle 45 aasta või kel on mootorratas, mis on vanem kui 10 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles