ARVUSTUS: Kauged külalised särasid kõrvuti koduste artistidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan-Kristjan Konovalov
Johan-Kristjan Konovalov Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval lõppenud Viljandi pärimusmuusika festival tõestas taas, et inimeste soov panna enda ja oma rahva emotsioonid muusikasse on vankumatu igas maailma nurgas, kui tahes erinevad ka poleks esitusviisid ja tavad.

Kui veel reedel pidi Jaapani taiko trummide mängimise traditsiooni hoidev Joji Hirota Trio esinema asenduspillidel, siis pühapäevaseks kontserdiks, mille ansambel andis lõõskava päikese käes Kirsimäe laval, olid võimsad löökriistad kontinentideüleste lendude rägastikust edukalt läbi tulnud.

Jaapani põhjapoolseimast prefektuurist Hokkaidost pärit Joji Hirota ja tema trio on lääne kultuuri peavoolus just Jaapaniga seostatava meistri ja õpilase süsteemi elav näide. Hirota on treeninud Hokkai Daiko trupi ja nende kuulsa liidri Itto Ohba käe all. Viljandisse saabus ta koos kahe omaenda õpilasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles