Esimehe seisukoht pahandas Viljandimaa looduskaitsjaid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senine looduskaitse seltsi aseesimees ja Viljandimaa organisatsiooni juht Jaak Jaaku leiab, et esimees Jaan Riis lõhub seltsi.
Senine looduskaitse seltsi aseesimees ja Viljandimaa organisatsiooni juht Jaak Jaaku leiab, et esimees Jaan Riis lõhub seltsi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa looduskaitsjate hinnangul on Eesti looduskaitse seltsi esimehe Jaan Riisi lause, et lossimägedes puude langetamine pole kompromissile jõudes probleem, organisatsiooni põhimäärusega vastuolus.

Eelmise laupäeva hommikul, mõni tund enne looduskaitse seltsi kongressi kogunenud Viljandimaa osakond, mille juht on Jaak Jaaku, taunis Jaan Riisi lauset, mis oli ilmunud päev varem «Sakalas».

Koostati avaldus, milles muu hulgas seisis: «Viljandis on selline retoorika kostnud peamiselt võimulolijate poolelt (Tauno Tuula, Loit Kivistik jne). Tulemuseks on tasakesi kaduvad põlispuud Viljandi linna panoraamist. Leiame (Viljandi osakond), et ajalehes esitatu ei ole looduskaitse seltsi mõtte ja põhikirjaga kooskõlas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles