Festivalile tõmmati joon alla

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi pärimusmuusika festivali viimane päev oli traditsiooniliselt läbilõige enamasti juba varasematel päevadel üles astunud artistidest.

Päeva nael oli kahtlemata hiinlasest parmupillivirtuoos Wang Li, kes kasutas oma pead kõlakojana ning näitas erakordsel moel seda, kuidas parmupilli õieti kasutada saab. Enne tema kontserti lookles saba pärimusmuusika aida ukse ees kahel pool sisepääsu ning ulatus pealtnägijate kinnitusel Laidoneri ausambani. Väga paljud inimesed jäid ukse taha. Vastu tulles artisti soovile kestis ka veebiülekanne kõigest kaheksa minutit.

Eranditult igal festivalil esinenud Untsakatel oli pühapäevane kontsert siiski üks ja ainus. Päikeselõõsas praadiv Kirsimägi muutus nende nakatavate peolaulude saatel sujuvalt tantsuplatsiks, kus erinevas vanuses paarid keerutasid valssi ja fokstrotti. Sandaalidesse ja plätudesse kängitsetud tantsujalgade alt kerkisid pisikesed tolmupilved. Untsakad on küps ja nooruslik bänd, ilma kelleta festival on mõeldamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles