Külakosti Türgist ja Alaskalt, Indiast ja Setumaalt

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärimusmuusika festivali kõige rahvarikkamal päeval, südasuviselt soojal laupäeval jätkus publikut hulgaliselt kõikjale. 

 

Festivalil teise kontserdiga esinenud Türgi Nevbahar pakkus Viljandi publikule juba festivali esimesest päevast tuttavat kava. Nende programmi naelaks oli keerlev derviš, kes stoilise rahuga jätkas oma lõpmatuid tiire ega lasknud end häirida lavale istuma upitatud rohkearvulisest lastest. Rajasthanis pärit muusikute dünastia esindajad India grupist Manganiar Group mõjusid ettearvatult eksootiliselt nii oma rütmide kui pillipargi poolest.

Alaska ja Ida-Siberi põlisrahva jupikide triol nimega Pamyua oli samuti Viljandis teine festivalikontsert, kuid nemad esitasid sedakorda otsast lõpuni uue kava. Kui nende esimene kontsert oli professionaalselt läbimõeldud rahvalik show, kus põimusid nii vanad loitsud ja legendid kui erootika, siis Kaevumäel toodi kuulajateni programm, kus tooni andsid gospel, soul ja džässiilik funk ning kohati võis kuulda isegi reggae'it. Laval oli sedakorda seltsiks skandinaavlasest klahvpillimängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles