Teismelised vargad viisid kirikust korjanduspurgi

Hans Väre
, reportere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirikust saavad inimesed võtta kaasa mõne Reelika Karu maalitud lepatriinu ja jätta soovi korral korjanduspurki tänutäheks raha. Ent heade inimeste kõrval leidub ka halbu ja juba kahel korral on vargad kunstniku kassa ära viinud.
Jaani kirikust saavad inimesed võtta kaasa mõne Reelika Karu maalitud lepatriinu ja jätta soovi korral korjanduspurki tänutäheks raha. Ent heade inimeste kõrval leidub ka halbu ja juba kahel korral on vargad kunstniku kassa ära viinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval haarasid umbes 14-aastased poisid Viljandi Jaani kirikust kaasa korjanduskarbi ja jooksid sellega huilates minema.


Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus rääkis, et kirikus valves olev naine oli läinud parajasti pühakoja teise otsa soomlaste grupile altarit näitama ning tekkinud hetke kasutasid ära kaks 14-15-aastast noorukit. Nad haarasid purgi, millesse oli kogunenud umbes 35 krooni, ja pagesid sellega võidurõõmsate hüüete saatel.



«Ilmselt oli see nende meelest julgustükk, nagu mõnele on prügikasti põlema panemine,» nentis Tiitus. «Kahjuks elame katkises ühiskonnas, kus vahel arvatakse, et kirikust varastades oled iseäranis kõva mees.»



Õpetaja kõneles, et tavalistele inimestele tundub pühakojas kuriteo toimepanek eriti mõistusevastane, kuid mõni tegelane üritab seda just ära kasutada.



Eriti õnnetuks muudab loo tõsiasi, et purgis olev raha oli mõeldud ajukasvajatega võitleva harrastuskunstniku Reelika Karu toetuseks. Juba mõnda aega on tema maalitud kivist lepatriinud Jaani kirikus väiksel laual väljas ja inimesed võivad neid sealt soovi korral kaasa võtta. Tänutäheks saavad nad poetada korjanduspurki mõne rahatähe.



Karu sõnul pole varaline kahju märkimisväärne, sest kiriku töötajad tühjendavad anumat tihti ja seetõttu võis purk ise olla väärtuslikum kui sellega ära viidud summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles