Eesti Rahva Muuseum ootab folgil fotoleide

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused folgiks
Ettevalmistused folgiks Foto: Kenno Soo

Neljapäeva keskpäeval seadsid Eesti Rahva Muuseumi (ERM) töötajad folgialasse üles varjualust, kus võib näha mitut näitust ning kuhu oodatakse inimesi fotoleidudega.

«Tundus mõistlik tulla sinna, kuhu inimesed ise kogunevad,» nentis koostöövõrgustike koordinaator Jaanika Jaanits. Ta rääkis, et muuseum on välja kuulutanud kodumaa piltide kogumise võistluse ning praegu selle alavõistlus Viljandis.

«Samasugune võistlus oli ka sada aastat tagasi,» rääkis Jaanits. Nimelt otsiti 1912. aastal pilte, millel oleks jäädvustatud igapäevaelu Eesti eri paikades. Ka nüüd kogutakse sama teemaga jäädvustusi. Tingimuseks on, et pildid peavad olema tehtud 2013. aastal.

Viljandis kogutakse pilte nii igapäevaelust kui festivalimelust. Jaanits tõdes, et ERM-i kogus on vaid 1995. aasta pärimusmuusika festivali pilte. Mõned neist on kaasa võetud ning neid saab telgis näha.

Samuti on seal valik saja aasta taguse võistluse fotode paremikust.

«Need, kes teevad folgi ajal pilte, saavad tulla oma fotoaparaadiga siia ja laadida fotod võistluste keskkonda üles,» selgitas Jaaniste ning lisas, et teine võimalus on jäädvustused lisada veebiväravasse http://kodumaapildid.erm.ee.

Paremad pildid saavad auhinnatud. Festivalipiltide tegijad võivad võita ERM-i meeneid ja korraldajad on välja pannud näiteks pärimusmuusika lõikuspeo passi.

Eesti Rahva Muuseumi telgis müüakse kõikvõimalikke trükiseid ja postkaarte.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles