Kontserdist jäid maha praht ja paar lahtist munakivi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restaureerija Marek Sandermat juhib tähelepanu munakiviteele, mida ilmselt on kahjustanud raskeveok.
Restaureerija Marek Sandermat juhib tähelepanu munakiviteele, mida ilmselt on kahjustanud raskeveok. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede hommikul võis Viljandis Kaevumäel näha õhtuse kontserdi järel vedelema  jäänud prahti ning märgata, et munakivitee ja müür on pisut kahjustada saanud.

Kaevumäe restaureerimistööde eest hoolt kandev Marek Sandermat ütles, et pilt, mis teda reede hommikul tööle minnes ees ootas, oli ebameeldiv. «Kell pool üksteist olid Sakala keskuse koristajad küll seal ning plats oli korras, kuid enne seda nägi see välja nagu taaskasutuskeskus: laiali olid kile, plastpakendid, õllepurgid ning muu praht,» kirjeldas Sandermat nähtut.

Lisaks juhtis ta tähelepanu kahjule, mida arvatavasti heliaparatuuri vedanud suured autod olid munakiviteele ja müürile tekitanud. «Tegelen samuti ürituste korraldamisega ning tean, et Kaevumäe-sarnased kohad on suvel nende pidamiseks parimad, kuid see eeldab korraldajatelt suurt hoolt ja vastutust. Tegemist on ikkagi kultuuriväärtust kandva mälestuskohaga, millesse tuleb ülima ettevaatlikkusega suhtuda,» nentis Sandermat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles