Kommentaar: Hoolivaid autojuhte on vähe

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Et Eesti maanteedel on liiklus näiteks lõunapoolsete Euroopa riikide omaga võrreldes hõre, võivad autojuhid siin kaasliiklejatega vähem arvestada ja hoolimatud olla. See paistab muu hulgas välja viisist, kuidas kahel rattal või rulluiskudel sõitjatesse suhtutakse.

Mul ei ole mootorrattajuhi luba, jalgratta müüsin mitu aastat tagasi maha ning rulluiske pole  teismeliseeast saati jalga pannud. Muu liiklusvahendi kui autoga ma maanteid mööda ei kulge. Ometi mõistan täielikult, kui vähem kaitstud liiklejad on roolikeerajate peale pahased ja neid sajatavad. Meie, autojuhtide seas on tõepoolest väga palju saamatuid ja/või hoolimatuid inimesi, kes plekikosust ümbritsemata inimesi asulavälistel teedel ei märka.

Mäletan korda, kui sõitsin Viljandist Tartusse seitsme auto pikkuses rivis. Minu auto oli selles viies. Korrektselt tee paremas servas kulges jalgrattur, kellest siis järjepanu möödusime. Ühtegi teist autot tol momendil vastu ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles