Pärsti vald ja Lastefond aitasid pisipõnni Inglismaale ravile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmekuune Mark sõitis kolmapäeval koos vanematega Inglismaale, kus ta saab hädavajalikku ravi.
Kolmekuune Mark sõitis kolmapäeval koos vanematega Inglismaale, kus ta saab hädavajalikku ravi. Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond ja Pärsti vald toetavad kolmekuuse Marki ning tema vanemate sõidupiletite ostu, et pisipoiss saaks Londonis hädavajaliku tüümuse transplantatsiooni.

Aprillis Lastefondi abiga kodusele ravile suundunud Mark vajab arstide soovitusel haruldast ravi välismaal. Pisipoisil on tüümuse puudumisest tingitud raske immuunpuudulikkus, mistõttu on lapsel kõrge risk korduvateks infektsioonideks.

Selleks, et parandada väikese Marki immuunsust ning koos sellega ka tema elukvaliteeti, on hädavajalik tüümuse transplantatsioon, mida tehakse Inglismaal. Haigekassa tasub küll kõik raviga seonduva, kuid sõidu- ja majutuskulud on pere kanda.

Abi saamiseks pöördus perekond Lastefondi poole ning läbirääkimisi peeti ka Pärsti vallavalitsusega. Positiivse lõpptulemusena sõidab pere juba täna Inglismaale. Fond tasus püsiannetajate abiga sõidupiletite eest 1415 eurot ning pere koduvald 1500 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles