Algas Noore Tantsu festival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile algas Viljandis action-teatrile ja füüsilistele lavakunstidele keskenduv Noore Tantsu festival (NoTaFe). Kahe nädala jooksul kohtuvad osalejad esinejate ja juhendajatega viieteistkümnest riigist.

Esimesel nädalal juhendavad action-teatri meistriklasse Heather Harpham ja Cassie Tunic Ameerika Ühendriikidest. Festivali peakorraldaja Eve Noormetsa sõnul on action-teater improvisatsioonisüsteem, mis kutsub näitlejat lahti ütlema sellistest klassikalise teatri alustaladest nagu kindlaks määratud sündmuste käik ja etteantud tekst. Action-teatris võivad need mõlemad sündida improvisatsiooni käigus.

Õpitoad on edasijõudnutele ja algajatele. Noormetsa sõnul on vale arvata, et professionaalsed näitlejad liituvad kohe edasijõudnute rühmaga. Pigem peab näitleja klassikalise teatri «kammitsaist» vabanemiseks omandama improvisatsiooni põhitõed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles