Ettevaatust — Saksamaal tulva alla jäänud autod!

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunikuus tabas Saksamaad, kust tuuakse Eestisse palju pruugitud autosid, sarnaselt Austria, Šveitsi ja Tšehhiga suur üleujutus. Seetõttu on võimalik, et osa veekahjustuste tõttu mahakantud sõidukeid jõuab ülesostjate kaudu siia.
Juunikuus tabas Saksamaad, kust tuuakse Eestisse palju pruugitud autosid, sarnaselt Austria, Šveitsi ja Tšehhiga suur üleujutus. Seetõttu on võimalik, et osa veekahjustuste tõttu mahakantud sõidukeid jõuab ülesostjate kaudu siia. Foto: Reuters / Scanpix

Juunikuus Kesk-Euroopat tabanud üleujutuste järellainetusena võivad Eesti autoturule jõuda vee alla jäänud sõidukid.

Möödunud kuu algul tegid tulvaveed lisaks Austriale, Šveitsile ja Tšehhile kurja Saksamaal, kust tuuakse Eestisse väga palju kasutatud autosid. Varasemad kogemused on näidanud, et mõnes välisriigis suuri veekahjustusi saanud ning seetõttu mahakantud neljarattalised võivad leida ülesostjate kaudu tee Maarjamaale, kus need edasi müüakse. Siinkohal tekib oht, et masina uuele omanikule ei anta enne ostu sõiduki varasemast käekäigust teada.

Andmebaaside puudumine ja riigiametite kampaania

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles