KIK: investeering aitab keskkonda säästa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) projektikoordinaatori Ivar Ansperi sõnul tegi keskus otsuse Vana-Võidu katlamaja projekti toetada kindla teadmisega, et soojuse tarbijate hulka kuulub ka kutsekeskkool.

Muu hulgas viitas ta Avotermi ja kooli vahel sõlmitud kirjalikule kokkuleppele, milles Tarmo Loodus kinnitas, et soovib Avotermilt kooli kütmiseks kaugküttetorustiku ehitamist. Samas kokkuleppes kinnitab kool, et ei taotle selleks toetust toona käimas olnud projektis «Õppehoonete ehitamine, töökodade rekonstrueerimine ja õppevahendite soetamine». Kui kool sõlmib kokkuleppe kaugküttetorustiku ehitamiseks, on loogiline järeldada, et ta plaanib tarbida ka selle kaudu edastatavat soojust.

«Kaugküte on efektiivne ainult mastaabiefektist tulenevalt ning just tiheasustusalal. Et Vana-Võidu asulas on välja ehitatud biokütusel katlamaja ning rekonstrueeritud kaugküttetorustik, on mõistlik, et seda kasutab võimalikult palju tarbijaid. Seda, et projekti valmimise järel tarbimismaht märkimisväärselt muutub, ei saanud ette näha ei toetuse saaja ega andja,» rääkis Ansper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles