Viljandi peab taas kärpima hakkama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rahandusameti juhataja Marika Aaso
Viljandi rahandusameti juhataja Marika Aaso Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui mai keskel kärpisid Viljandi linnajuhid eelarvest 3,7 miljonit krooni, siis juuni algul tuli neil tulumaksu laekumist vaadates tõdeda, et umbes teist sama palju tuleb veel kokku hoida.


«Tulumaks ei laeku nii, nagu me negatiivset eelarvet koostades planeerisime,» nentis Viljandi rahandusameti juhataja Marika Aaso.



Mais viis linnavalitsus volikokku negatiivse eelarve, milles tehti ettepanek vähendada linna 337,6 miljoni krooni suurusest eelarvest nii tulusid kui kulusid 3,7 miljoni võrra. Volikogu liikmed arutasid esitatud kava ning plaanisid selle kärpe kinnitada juunis.



Kuu algul selgus, et tulumaksu laekub veelgi vähem, kui eelarves on prognoositud. Linnakassasse tuli 10,46 miljonit krooni, loodetud oli 628 000 krooni suuremat summat.



Nüüd on linnavalitsus alustanud juba järgmise kärpe koostamist ning tõenäoliselt tuleb volikogul kinnitada eelarve, mis on algsest ligi 7 miljonit krooni väiksem.



Marika Aaso sõnul arutatakse praegu, mille arvelt saaks sellise summa kokku hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles