Maasikakorjajad läksid põllule mullusest paar nädalat varem

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pollis hakati ligi poolteisehektariselt põllult maasikaid korjama esmaspäeval. Sellenädalaste korjete järgi teab Liidia Klaas (vasakul) rääkida, et «Polka» saak on tänavu niru, aga see-eest «Rumbal» ja «Sonatal» on ilusad marjad.
Pollis hakati ligi poolteisehektariselt põllult maasikaid korjama esmaspäeval. Sellenädalaste korjete järgi teab Liidia Klaas (vasakul) rääkida, et «Polka» saak on tänavu niru, aga see-eest «Rumbal» ja «Sonatal» on ilusad marjad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi kevad oli algul jahe ja venis pikale ning võis arvata, et seetõttu valmivad marjad tavapärasest hiljem, küpsetasid mõned väga soojad ja päikeselised mai- ja juuniilmad maasikad hoopis varem.

Pille Muska, kellel laiuvad Tauga külas maasikapõllud ligi seitsmel hektaril, rääkis, et marjakorjamine algas tänavu tervelt kaks nädalat varem. «Kevadine külm meid ei häirinud. Kuum aeg pani taimed õitsema ja seepärast tulid marjadki hästi vara,» selgitas ta.

Lätlased Eesti maasikapõllul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles